Falkland Wol

Elke maand koop ik een lekkere hoeveelheid nieuwe wol in, die ik ga verven de komende tijd. Mijn doel is het vinden van wol die zo zacht mogelijk is, zo milieuvriendelijk mogelijk, zo diervriendelijk mogelijk. En zo gemakkelijk mogelijk te verven. En al vanaf Maart 2020 koop ik steeds in ieder geval deze prachtige lontwol in:

FALKLAND

De Falkland wol is afkomstig van de Falkland Islands, die liggen helemaal tegen Zuid Amerika aan, hoe kan dat nou toch milieuvriendelijk zijn? Daar kom ik zo op terug dat dat toch echt zo is!

diervriendelijk, mensvriendelijk

Maar wat ik vooral wilde benadrukken dat ik deze wol wil supporten om een aantal andere redenen.

  1. de boeren krijgen een goede prijs
  2. de dieren leven zo wild mogelijk het hele jaar
  3. de dieren worden enorm snel en diervriendelijk geschoren
  4. de schapen zijn een cross van verschillende rassen die super zachte wol maken
  5. de wol is concurrerend met Merino uit Australië, in kwaliteit, maar dan dus diervriendelijk.

CO2 uitstoot dan?

Hoezo toch milieuvriendelijk? Nou, deze wol wordt vervoerd per schip dat leeg terug zou varen. Eens per 3 maanden wordt het eiland bevoorraad en dit schip gaat vol met wol direct naar de UK terug. Daarom heeft het ook het label: Britse wol. Meer zien over Falkland is heel makkelijk, er zijn maar een stuk of 3 filmpjes op YouTube over dit afgelegen, ongelooflijk ruige eiland.
Ohja de kruising Falkland rassen is als volgt:Corriedale / RomneymetPolworth en Merino

Informatie over de wol
Wat ik kan vinden op een engelse site is deze informatie:

Falklands wool is a high quality, white wool that is wonderful for a variety of projects. Since Falklands wool is the product of a number of different sheep breeds, fiber widths can potentially range from 18-32 microns with most Falklands wool having fiber widths around 27-30 microns. Comfortable to wear against the skin, Falklands wool makes a wonderful yarn for knitters, crocheters, and weavers. Fiber artists and crafters seeking a naturally white wool will love Falklands wool – it is among the whitest of the unbleached wools available. Spinners will find that Falklands wool can have a variety of crimps due to the variety of breeds.

Voorbeelden van geverfde Falkland wol

Zou je graag zelf Falkland wol willen verven?

Ga naar de Webshop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s