de Hug van 2020

In de afgelopen jaren heb ik al zo’n 13 Hugs gemaakt: omslagdoeken met het patroon virus shawl. Ze zijn allemaal prachtig. Maar niet 1 is er zoals die van 2020.

Dit jaar maakte ik er maar 3. En de laatste daar begon ik eigenlijk mee. Deze zou Unicorn Forest gaan heten. Ik heb de garens gesponnen, ik had een project tasje ervoor gereserveerd. En ik had zelfs de eerste rijen al gehaakt. Ik begon met het draadje: Unicorn Rainbow, 50 gram. Ongeveer 50 meter. De eerste 4 golven in de sjaal zijn met dit draadje gemaakt.

Toen kwam Forest, 1 rij, en daarna Labradorite voor 2 golven en daarna Fluorite en weer Forest. Toen, was de bedoeling dat ik de laatste golf (3 rijen) zou maken met een roze kleur. Maar ik vond het niet kloppen.

Inmiddels had ik al Tranquilitiy gehaakt en Spectrum. En nog wilde Únicorn Forest niet vlotten.

Covid was uitgebroken, BLM protesten vonden plaats, en ik wist dat deze doek 2020 moest gaan beschrijven. De zachte pastel regenboog die overgaat in de kleurige glitterende zachte zwarte golf is nogal een overgang. Daarna gaat de doek verder in Fluorite, wat weer zo zacht van kleur en wit is. Hoe moet ik na Forest nu eindigen?

EN toen wist ik het:

Ik spin gewoon een heeeel lange draad Unicorn Rainbow, niet 50 gram, maar 150 gram, ongeveer 150 meter. En deze doek wordt gewoon een stuk langer dan normaal.

De meeste Hugs die ik maak zijn namelijk 9 golven lang. Maar deze, ik weet het nog niet. Ik denk dat hij wel 12 golven lang zal kunnen worden!

Als je wil weten hoe het afloopt met Unicorn Forest, oftewel: Hug 2020, houd ons in de gaten, want ik ga het laten zien op Facebook, Instagram en hier uiteraard!

Wil je ook graag 1 van deze draadjes bestellen? Dat kan.

Een single spinnen uit een batt van 50 gram kost me ongeveer een uur. Daarna moet de draad behandelt worden door een badje koud, warm water en nog drogen. Dan kan ik versturen. Dus als je een commissie wil geven: reken op €35 per 50 meter (50 gram), ik geef korting voor grotere opdrachten. En je kan altijd een kijkje nemen in mijn webshop of er pakketen of garens te koop staan.

Als je graag een hele Hug wil bestellen, dat kan ook. Maar voor je me een commissie geeft, neem even een kijkje in de webshop, er staan er altijd wel een stuk of 3 te koop.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s