Fairies Finest – December 2021

Pakket beschrijving en Hulpmiddelen

Hoi Fairies!


Zoals beloofd het Recept ook Digitaal! Gebruik je persoonlijke code voor het downloaden van het recept. Ben je nog geen lid van Fairies Finest Fiber Club? Bestel je recept en spin pakket HIER.

Nu verder naar het recept!


Jullie leren deze maand het magische garen: Galaxy 2 ply. Het recept leert je hoe je dit garen maakt. 


Galaxy 2 ply

Voor Beginners: Maak je niet druk over de hoeveelheid twist en regelmatig dik zijn van het garen. In het voorbeeld in het recept heb ik een garen dat inderdaad wel regelmatig van twist en dikte is. Maar dat is maar een voorbeeld. (Weet je nog niet wat twist is, bestel dan ons eBook Beginnen met Spinnen voor alle ins en outs over spinnen.)
In dit garen gaat het erom dat je probeert om ongeveer even dikke draadjes te maken met ongeveer dezelfde hoeveelheid twist van de zwarte lont (Black Shetland) en de handgeverfde lont (in dit geval Spectrum). Beide lontwol spint anders. De Black Shetland heeft lange dunne rechte vezels, en de merino lont is compacter en de vezels zijn nog dunner. Het maken van twee even lange draadjes om te combineren door te twijnen is de uitdaging. Maak het jezelf niet al te moeilijk!


eBook ‘Beginnen met Spinnen‘ is een fijn eBook om te leren spinnen. Met jouw persoonlijke code krijg je 20% korting bij een bestelling van dit eBook. 


Tip voor Gevorderden

Probeer te twijnen met de twee draadjes die je gesponnen hebt PLUS het glitterdraadje. Het in het gareel houden van drie draadjes is best een uitdaging. Lukt het je? Leuk he, nu heb je glitterende galaxy!!


Tip voor Tol spinners:

Verdeel de lonten in de lengte op drie plekken. 33 gram shetland spinnen, dan 33 gram spectrum en die twee combineren tot 66 gram garen is haalbaar voor de meeste tollen. Zo maak je drie garens van twee lonten van 100 gram. Tip voor het spinnen van Spectrum Merino op een tol: Bewerk de lont voor door er kleine rukjes in de lengte aan te geven, haal er stukjes vanaf, maak die kleiner. 


Dan nog het volgende;

in januari krijgen jullie het tweede en grote pakket van de drie pakketjes die je ontvangt. Fairy TAIL verzendt je dan een grote doos vol wolletjes!
Jij als lid van Fairies Finest Fiber Club krijgt de kans om met FLINKE korting in mijn webshop je doos nog verder vol te gooien. Met echte wol! Meer hierover rond 13 december. Houd je mail in de gaten!


Nou, dat was het dan voor deze maand. Voor iedereen, maar in het bijzonder voor de beginners geldt: heb je vragen, stel ze me! Ik help je zo op weg! 


Spinnen is magisch, en iedereen kan het leren!

En zoals altijd: Heel veel SpinPlezier!

Marieke

Wil je ook graag elke maand een nieuw recept leren en heerlijke wolletjes thuis ontvangen? Bestel een lidmaatschap van 3 maanden nu en je doet mee voor het volgende pakket!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s