September: Pumpkin Spice, Spooniebag & Touch of Amethyst

De maand September is voorbij en bij deze kijk ik daar op terug. Ten eerste: ik wilde mijn Fairies bedanken voor de afgelopen maand! (Fairies zijn leden van de Fairies’ Finest Fiber Club. ) Want ik heb zulke leuke foto’s binnen gekregen. En mijn lieve viervoeters die me hielpen bij het maken van de lont van de maand Oktober:

Pumpkin Spice

Meer over Pumpkin Spice later in dit artikel. Nu eerst meer over de SpoonieBag! Onze cocreatie met Earth Apple Creations!

Ik heb deze mooie foto’s van de SpoonieBag binnen gekregen van leden van de Fairies’ Finest Fiber Club.

Meer leren over de club:

Zeer voordelig elke maand iets leuks leren met prachtige handgeverfde spinwol!

SpoonieBag Pakket

De inhoud van het leden pakket van de maand September bevatte het SpoonieBag pakket, dat los verkrijgbaar zal zijn medio oktober. Wil je een (pre-)order doen, dat kan hier:

Het patroon van de Spooniebag is ons geschonken door onze collega wollig ondernemer: Stinne van Earth Apple Creations. Meer over de SpoonieBag:

De wol die de leden kregen was de kleur: Sunset Sky. De opdracht was: Fractal Spin. Daarbij poolen de kleuren. Fractal spinnen is heel leuk en levert een enorm kleurrijk garen op als je een lontwol spint dat een patroon bevat, of een gradient. Rainbow, Sunset Sky, Wave, Unicorn Rainbow, Aqua en Aurora Borealis zijn allemaal voorbeelden van zulke lontwol.

Hieronder is het hele proces te zien van het begin tot het einde wat je kan doen met zo’n pakket. Jolanda heeft hier de SpoonieBag gemaakt van de lontwol: Sunset Sky door het Fractal te spinnen. Het garen moet bulky worden. Daar heeft Jolanda een WPI meter voor gekregen, plus de uitleg in het eerste pakket van haar lidmaatschap. Het proces van het maken van de tas is ook terug te vinden, en meer van haar prachtige werk op: Jojoscreaties.

Pumpkin Spice en het garen van de maand oktober

De maand Oktober is al weer begonnen. In de maand September verfden we:

Pumpkin Spice, de kleur van de Braid of the Month club uitbreiding. De Braid of the Month is elke maand een nieuwe kleur lont of kleur batt. De kleur komt wellicht wel, of misschien niet in het vaste assortiment. En tot die tijd is hij er dus alleen als limited edition. We hebben nog 4 van deze lonten liggen.

Pumpkin Spice is nieuw als kleur. Maar de wol waarop geverfd is is wellicht nog meer bijzonder. Je krijgt als je dit pakket besteld namelijk 2 lonten van 50 gram, de helft zo dik als een normale lont, maar met het zelfde patroon erop. De ene 50 gram lont is Texel Lamb, en de andere onze allerzachtste, aller best voor het milieu en voor dieren:

Organic Merino!

Texel twijnen met Merino levert een sterke en toch zachte sokkenwol op. Maak je eigen sokkengaren met de Braid of the Month October:

Nog te bestellen tot 30 oktober of zolang de voorraad strekt:

Yarn of the Month: Touch of Amethyst

In de maand Oktober ontvingen alle leden van de Fairies’ Finest Fiber Club het Garen Spin Pakket: Touch of Amethyst. Dit bulky garen is gemaakt om mutsen mee te maken. Klein beetje glitter, klein beetje lila. Een touch… Just enough. Mocht jij het ultieme patroon weten bij dit prachtige garen: tell us! Ik wil graag zelf een muts van dit heerlijke warme draadje!

Zou jij ook graag nog zo’n pakket willen ontvangen? Dat kan! Touch of Amethyst is er in pakketvorm vanaf medio oktober en is hier te bestellen:


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s