SpoonieBag Pakket

Zelf je eigen SpoonieBag maken. Deze tas met handig hengsel wordt gemaakt vanaf de wol. Spin de wol volgens het Garen Spin Recept, was en droog het garen en brei het vervolgens.  Kan je niet spinnen, koop het pack voor breiers en hakers. 

Alle garens en wol zijn 100 % mulesingfree zoals al onze wol. De garens zijn handgesponnen. We verven alleen duurzaam en zoveel mogelijk in onze solar oven. Gebruik van toxische verfstoffen gebeurt bij ons niet. Al ons water wordt geupccled. We gebruiken groene stroom of de zon. 

Extra toevoegen

Overgebleven garens die je nog op voorraad hebt (ongeveer 100 gram)

Inhoud voor Spinners

2 recepten en 1 patroon, 50 gram wol nodig voor het spinnen

PLUS Gratis het eBookje ‘Help! Hoe bepaal ik de dikte van mijn garen?’

Niveau: Beginnend spinner dit garen kan gemaakt worden met een tol

Inhoud voor breier/hakers

1 patroon en het garen nodig voor het maken

Handwerkniveau: haken en breien beginner.

Altijd nodig

Veel geduld en uitproberen tot het werkt. #slowfashion.

****

Dit Pakket verscheen eerst als Fairies’ Finest Fiber Club Pakket van de maand Oktober.

De wol die de leden kregen was de kleur: Sunset Sky. De opdracht was: Fractal Spin. Daarbij poolen de kleuren. Fractal spinnen is heel leuk en levert een enorm kleurrijk garen op als je een lontwol spint dat een patroon bevat, of een gradient. Rainbow, Sunset Sky, Wave, Unicorn Rainbow, Aqua en Aurora Borealis zijn allemaal voorbeelden van zulke lontwol.

Hieronder is het hele proces te zien van het begin tot het einde wat je kan doen met zo’n pakket. Jolanda heeft hier de SpoonieBag gemaakt van de lontwol: Sunset Sky door het Fractal te spinnen. Het garen moet bulky worden. Daar heeft Jolanda een WPI meter voor gekregen, plus de uitleg in het eerste pakket van haar lidmaatschap. Het proces van het maken van de tas is ook terug te vinden, en meer van haar prachtige werk op: Jojoscreaties.

Bestel je eigen SpoonieBag Pakket hier:

Het patroon van de Spooniebag is ons geschonken door onze collega wollig ondernemer: Stinne van Earth Apple Creations. Meer over de SpoonieBag

Dank je wel Stinne voor het maken van dit patroon. #autismacceptance #spoontheory Je bent een schat! 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s